Tips en tricks voor een Scandinavisch interieur

Tips en tricks voor een Scandinavisch interieur

Wil je graag een rustig, strak en modern interieur? Dan past de Scandinavische woonstijl perfect bij jou. In dit artikel delen wij tips en tricks met je, hoe jij een Scandinavisch interieur creëert. Lees je mee?

Ga voor minimalistische meubels

Een Scandinavische woonstijl staat gelijk aan minimalisme. Met zo min mogelijk, toch een fijn interieur creëren. De basis begint dan ook met minimalistische meubels. Denk dan aan rustige kleuren, eenvoudige ontwerpen en niet te veel poespas. Daarnaast wordt er bij Scandinavische meubels vaak gebruik gemaakt van houtkleur en natuurtinten voor een rustige uitstraling. Zo zien we bijvoorbeeld ook vaak een combinatie van hout met wit of lichtgrijs. Denk dan aan een wit tafelblad/stoelzitting en houten poten. Deze combinatie past perfect in een Scandinavisch interieur!

Gebruik veel wit

Bij de Scandinavische woonstijl zien we vooral veel wit. Witte muren, een witte (of lichtgrijze) vloer en witte accenten in meubels en woonaccessoires. Wit staat voor rust en eenvoud, daarom wordt dit ook veel gebruikt in minimalistisch interieur. Om toch wat kleur te geven aan je woning, kun je wit afwisselen met aardtinten zoals zand, beige en hout. Zoals hierboven ook omschreven, is vooral bij het gebruik van meubels de combinatie van wit met hout erg geliefd.

Weinig accessoires

Een Scandinavisch interieur staat ook bekend om het gebruik van weinig accessoires. Waar je normaal misschien veel kleine decoraties zou plaatsen, plaatsen ze hier slechts een accessoire. Voordeel hiervan is wel dat je een pronkstuk kunt plaatsen, welke dan ook een echte blikvanger is in je woning. Denk bijvoorbeeld aan een grote vaas met mooie droogbloemen erin, een strakke kandelaar of een grote plant in een mooie pot. Om wat kleur aan de wanden te gebruiken, kun je een schilderij ophangen met natuurlijke tinten of een mooie zwartwit foto.

Gebruik natuurlijke materialen zoals hout

In een Scandinavisch interieur wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en wol. Natuurtinten zorgen voor meer sfeer in je woning, vooral omdat er ook veel wit wordt gebruikt. Lonneke schreef op Jamey.nl al eerder eens over haar Scandinavische interieur.

Natuurlijke materialen toevoegen in je woning doe je onder andere zo:

– Leg een schapenvachtje op de vloer, bijvoorbeeld voor de kachel. Of denk groter en ga voor een vloerkleed bij de bank.
– Ga voor houten details zoals bijvoorbeeld een wandplank, kastje of dienblad met decoratie. Of een mooie houten eettafel of salontafel als je graag wat groter wil denken.
– Planten en droogbloemen vallen ook onder natuurlijke materialen en passen goed bij een Scandinavisch interieur. Zo breng je ook op een simpele manier wat meer kleur aan in je interieur. En een voordeel van droogbloemen: deze zijn meestal in natuurtinten zoals beige of zand. Perfect dus!

Wat vind jij van een Scandinavisch interieur?

Tips en tricks voor een Scandinavisch interieur

Naar boven